Twinkeltje Opvoedondersteuning

Bij de Van Veldhuizen Stichting bieden wij met Twinkeltje Opvoedondersteuning een uitgebreid aanbod voor ouders / verzorgers van kinderen (-9 maanden tot 18 jaar). Wij verzorgen oudercursussen rondom de verschillende leeftijdscategorie├źn. Ook hebben wij een groot scala aan thema’s over opvoeding. Scholen, welzijnspartijen, het CJG en allerhande andere, vaak wijkgerichte initiatieven vragen ons om een cursus of thema te verzorgen voor ouders/opvoeders.

Wij worden gesubsidieerd door de gemeente Rotterdam. Samen met de gemeente bespreken wij jaarlijks welk aanbod wij bieden en in welke wijken wij actief zijn. In de wijken Kralingen-Crooswijk en Noord bieden wij al jarenlang ons programma. En de afgelopen jaren zijn wij ons aanbod wat aan het verspreiden naar bijvoorbeeld Zevenkamp, het Centrum en IJsselmonde. De vraag naar onze vorm van opvoedondersteuning in Rotterdam is groot.

Wij werken met HBO pedagogen en zijn specialist binnen het werkveld van Laagdrempelige Preventieve Opvoedondersteuning. Vanuit onze subsidierelatie met de gemeente Rotterdam werken wij vanuit de wijken Kralingen/Crooswijk en Noord maar maken wij geregeld uitstapjes naar andere wijken. Ons aanbod is altijd afgestemd op de behoefte van de wijk met als uitgangspunt de wijkprogrammering.

Vanuit de vraag van ouders en onze jaren lange opgedane expertise hebben wij een eigen interventie ontwikkeld, Dreumestijd. Een interventie voor ouders met hun dreumes, 1-2 jaar oud. Deze interventie is door het NJi opgenomen in de databank met erkende interventies. Meer informatie over Dreumestijd.

Ons complete aanbod en de actuele agenda is te vinden op de website van Twinkeltje.

Hieronder onze tijdslijn waarin is te zien welk aanbod wij bieden tijdens welke leeftijdsfase van de kinderen.

tijdslijn Twinkeltje Opvoedondersteuning