Om ouders zo goed mogelijk te helpen werken wij nauw samen met uiteenlopende organisaties binnen Rotterdam. In elke wijk leggen wij contact met (vrijwilligers)organisaties. Ouders hoeven niet alles zelf te kunnen, als ze maar wel weten bij welke organisatie in de wijk ze aan kunnen kloppen voor hulp. Ook voor het vergroten van het sociaal netwerk rondom het gezin vinden wij het belangrijk om goede contacten met collega-instellingen in de wijk op te bouwen.
Zo werken wij onder andere samen met:
Stichting ANDERS Nederland bouwt aan een beweging van geven. Dit doen zij door het opbouwen en ondersteunen van nieuwe ANDERS netwerken in het land. Deze netwerken zijn de daadkrachtige verbinders tussen lokale noden van kwetsbare mensen en lokale ondernemers die hier met hun eigen product, dienst of talent voor in actie komen.
St. Present gelooft dat mensen bereid zijn om zich in te zetten voor een ander. Maar niet iedereen die wil, komt in actie. Soms mist een schakel. Present vervult graag die brugfunctie tussen helper en hulpbehoevende. Zij brengen mensen bij elkaar. Door het organiseren van ontmoetingen wordt de Present beweging van omzien naar elkaar versterkt.
Met hun mentorprogramma’s willen ze kinderen helpen om hun talenten maximaal te benutten door ze te koppelen aan mentoren. Dit zijn mannen en vrouwen die maatschappelijk actief zijn, positief in het leven staan en willen motiveren en inspireren. Zo kunnen zij samen kinderen helpen om hun talenten te ontwikkelen en dromen te realiseren. Om het mentorschap mogelijk te maken betrekken ze de overheid, het bedrijfsleven en andere partners in het programma.
Big Brothers Big Sisters zet zich sinds 1997 in voor kwetsbare kinderen van 5 tot 18 jaar in Rotterdam. Dit doen zij samen met 150 vrijwilligers. Als vrijwilliger spreek je als Big Brother of Sister wekelijks af met je “Little” om samen wat leuks te ondernemen. Zo’n wekelijks moment is van grote waarde voor deze kinderen; even op adem komen, nieuwe dingen ontdekken en door dat beetje extra aandacht neemt vaak ook het zelfvertrouwen toe.
Deze alliantie heeft alles in zich om het verschil te maken in de levens van alle 378.000 kinderen die in Nederland opgroeien in armoede. Samen gaan we ervoor zorgen dat in het jaar 2030 kinderen niet meer de dupe zijn van armoede en er geen nieuwe gezinnen meer zijn die in armoede vervallen.
De schoolmaatschappelijk werker is er vanaf het eerste signaal dat er iets mis is, tot aan eventuele gespecialiseerde zorg. Zij onderzoekt wat de hulpvraag is, op welke domeinen er problemen zijn en wat er nodig is om aan de hulpvraag te werken. Op basis hiervan adviseert zij en vanaf dat moment deelt zij de verantwoordelijkheid voor het probleem met ouders, leerkrachten, intern begeleiders en eventuele hulpverleners.