Fiets met kinderzitjes en eropuit!

Moeder werd door het CJG aangemeld met een aantal hulpvragen omtrent haar financiële situatie, het zoeken naar woonruimte en het volgen van een geschikte opleiding voor haar zelf.

Moeder had een nare periode achter de rug, had geen sociaal netwerk en was blij met de gesprekken met en individuele aandacht van onze gezinsondersteuner.

Moeder en onze gezinsondersteuner stelden samen een gezinsplan op en zetten vervolgens acties uit om gestelde doelen omtrent woning en opleiding te realiseren. Tijdens deze gesprekken viel het de gezinsondersteuner op dat moeder nooit vertelde over uitstapjes met de kinderen of dat ze met de kinderen buiten was geweest.  Toen ze hier naar vroeg vertelde moeder dat zij nooit met de kinderen naar buiten ging. In de buurt was geen plek voor de kinderen om te spelen en moeder had geen geld om met het openbaar vervoer naar een kinderboerderij of speeltuin te gaan. Moeder had hier wel stress van omdat zij zich heel goed realiseerde hoe belangrijk het voor kinderen is om buiten hun energie kwijt te kunnen.

Onze gezinsondersteuner maakte direct gebruik van stap 2 van ons 5 stappenplan en zette een financiële interventie in. Bij Fonds Kinderhulp deed zij een aanvraag voor een fiets met twee kinderzitjes, die heel snel gehonoreerd werd. Onze gezinsondersteuner schafte samen met moeder een fiets aan op voorwaarde dat moeder minimaal twee keer in de week met de kinderen een speeltuin of kinderboerderij bezocht. Dit hoefden we eigenlijk niet met moeder af te spreken. Zij is met mooi weer bijna dagelijks op pad met de kinderen, wat zowel de kinderen maar ook moeder zichtbaar goed doet. De stress bij moeder is aanzienlijk gezakt, waardoor zij ook beter in staat is om aan de gestelde doelen te werken.

Moeder is inmiddels verhuisd en gaat binnenkort starten met Nederlandse taallessen. En tussendoor fietst zij met haar kinderen door haar wijk op zoek naar leuke speelplekjes.