Onderzoek naar de effecten van Plusopvang

Onderzoek Effecten Kinderopvang Plus

Onderzoeksbureau ZINZIZ gaat vanaf oktober 2019 starten met een onderzoek naar de effecten van onze kinderopvang Plus. Dikkertje Dap, ons onderdeel voor kinderopvang Plus, bestaat al ruim 60 jaar. Hiermee hebben wij inmiddels onze sporen in Rotterdam wel verdient. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het ontwikkelen van onze eigen methodiek Plus2 die via een leergang is geïmplementeerd. De gemeente is te spreken over onze dienstverlening en uit alles komt naar voren dat onze manier van werken effectief is.

Plus2, de impact in kaart

Daarom is het nu tijd om de effectiviteit van onze dienstverlening betrouwbaar in kaart te brengen met een onderzoek. De focus ligt daarbij op het meten van de impact van Plus2 waarbij er aandacht is voor een procesevaluatie van de methodische aanpak én een evaluatie van de implementatie van de methodiek zelf.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau ZINZIZ. We starten in oktober 2019 en het doel is om januari/februari 2021 de eindrapportage gereed te hebben.

De Van Veldhuizen Stichting wil een lerende organisatie zijn. Het uitvoeren van een dergelijk onderzoek is hier een voorbeeld van. Tegelijkertijd met het onderzoek besteden we aandacht aan de ‘duurzame inzetbaarheid’ van onze medewerkers. De methodiek Plus2 is in 2019 geïmplementeerd met een leergang die door alle Pedagogisch Medewerkers is doorlopen. De kunst is de methodiek nu echt te verankeren. En ervoor te zorgen dat er voldoende borging is, samen met continue verbetering.

Wij willen een duurzame impuls bieden aan de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. Dit is voor ons een essentieel onderdeel voor een lerende organisatie. De lessen die wij opdoen tijdens het onderzoek benutten we graag. We leren ervan en kunnen nog betere zorg bieden aan de kinderen in onze Plusopvang.

Interesse in het verloop van ons onderzoek, hou de website in de gaten én meld je aan voor onze nieuwsbrief. Wij zullen regelmatig de voortgang communiceren.

zinziz onderzoek kinderopvang plus

Het Europees Sociaal Fonds
investeert in jouw toekomst.

"Voor de VVS ligt er een opgave om na te denken over nieuwe combinaties en andere vormen van hulp"

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.