100 gezinnen

Met onze aanpak “van Kansarm naar Kansrijk” ondersteunen wij op dit moment ruim 100 gezinnen in Rotterdam die in (dreigende) armoede leven.

Omdat kinderen die opgroeien in een gezin in armoede al starten met een 10-0 achterstand, staan in onze aanpak de ontwikkelingskansen van de kinderen centraal. Dit doen wij onder andere door de ouders te ondersteunen en zelfredzaam te maken.

Hoe mooi is het eindresultaat immers als:

  • een moeder – met hulp van onze aanpak – nu elke dag haar kinderen op tijd naar school brengt en vervolgens zelf naar haar taallessen gaat.
  • een moeder die depressief was en samen met haar kinderen in een isolement raakte, nu samen met andere vrouwen een paar keer per week sport en zichzelf weer een leuke moeder vindt.
  • een moeder die na lang thuiszitten, taalproblemen en een aantal tegenslagen is gestart met een werk/leer traject bij Heilige Boontjes en haar Nederlandse taal nu op een dusdanig niveau is dat ze in gesprek kan met de docenten van haar kind. 
  • een werkloze vader voor wie we via fondsen een deel van het bedrag bij elkaar konden schrapen waarmee hij een busje kon aanschaffen waarmee hij nu als pakketbezorger voldoende verdient voor zijn hele gezin.

file:///C:/Users/Roella/Downloads/KK%20l%20Nieuwsflits%20Mei%202022.html

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.