Kinderarmoede

‘Open Rotterdam’ interviewde vier kanjers van de Paus Joannesschool uit IJsselmonde over kinderarmoede. Hoe denken kinderen zelf over armoede, wat heb je als kind echt nodig om gelukkig te zijn en welke oplossingen zien kinderen voor dit probleem?

Stans Goudsmit (ombudsman Rotterdam) zegt in het filmpje:     
“Kinderarmoede is voor mij een gebrek aan geld, waardoor je niet in je basisbehoefte kan voorzien. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Het gaat ook om niet kunnen meedoen en het gaat ook om aantasting van andere kinderrechten want kinderen die in armoede opgroeien die hebben minder kansen  op school, krijgen vaak een lager schooladvies, hebben meer kans om later zelf ook in armoede op te groeien, meer kans op kindermishandeling.

Dus armoede is een gebrek aan geld en spullen maar ook een aantasting van allerlei kinderrechten en daarom is het echt een veelkoppig monster.”
Bekijk hier de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.