“Van Kansarm naar Kansrijk” gaat uitbreiden !

“Van Kansarm naar Kansrijk” gaat uitbreiden !

Vandaag, 17 oktober, is het de Dag van de Armoede. Niet een dag om te vieren, maar wel om stil te staan bij alle mensen voor wie het iedere dag een Dag van de Armoede is.

Deze mensen ondersteunen wij in ons project “van Kansarm naar Kansrijk”.

En hoe mooi is het dat wij juist vandaag van het Sint Laurensfonds definitief extra financiële middelen toegekend hebben gekregen om ons project uit te breiden.

Wij zijn hier heel blij mee, want hiermee kunnen wij meer gezinsondersteuners inzetten en meer gezinnen in (dreigende) armoede gaan ondersteunen.

En dit is niet alles; ook qua leeftijdsgroep gaan we uitbreiden. Waar wij ons tot nu toe richten op gezinnen met jonge kinderen 0-4 jaar, heeft de praktijk geleerd dat onze interventie ook goed aansluit bij oudere kinderen. Daarom kunnen vanaf nu óók gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd aangemeld worden voor ons project!

Onze werkwijze blijft hetzelfde, ons einddoel ook:

“voor elk kind gelijke kansen, ook als ze opgroeien in een gezin dat armoede kent”

Samen met de ouders werken onze gezinsondersteuners naar structurele oplossingen waarin onderwerpen als (financiële) zelfredzaamheid, opvoeding en sociaal netwerk centraal staan.
Hoe mooi is het als steeds meer van deze gezinnen op 17 oktober het “van de” weg kunnen laten uit de Dag van de Armoede:  Dag armoede!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.