Vacature Stagiares Twinkeltje Opvoedondersteuning

Twinkeltje heeft plaats voor twee voltijdstagiaires voor minimaal zes maanden. Ben jij een enthousiaste en zelfstandige stagiaire die ons team zou willen versterken? Dan willen wij graag met jou kennismaken!

Globale omschrijving van de opdracht

Ben je op zoek naar een uitdagende stage, waarin je zelfstandig opvoedkundige activiteiten gaat ontwikkelen, opstarten en uitvoeren, dan is deze stage iets voor jou! Het is een stage waarin je begeleid wordt door HBO opgeleide collega’s, maar waarin ook veel eigen verantwoordelijkheid, vrijheid en zelfstandigheid wordt verwacht.  .

Wat ga je als stagiaire doen?

Je zal vanuit een vaste locatie verschillende activiteiten gaat bieden aan de ouders van Dikkertje Dap en ouders uit de wijk. Deze activiteiten ga je inplannen, ontwikkelen en uitvoeren (met je medestudent). Ook zal je af en toe een externe partij/ gastspreker uitnodigen voor een leuke activiteit. Een activiteit kan een thema met een opvoedkundig onderwerp zijn, een workshop, een opvoedcursus of een ouder-en-kind ochtend.

Naast de wisselende activiteiten, zal je ook andere vaste activiteiten gaan organiseren die wekelijks aangeboden worden. Dit zijn Mamatijd (voor (zwangere) ouders en hun kind tot 1 jaar), Dreumestijd (voor ouders en hun kind in de leeftijd van 1 tot 2 jaar) en de Speelotheek Plus (ouders en hun kind van 1 tot 6 jaar). Daarnaast ook het uitvoeren van diverse gesprekken over opvoedkundige onderwerpen. Dit kan in groepsverband zijn, maar ook in individuele gesprekken met de ouders.

Verder zal je je ook bezighouden met netwerken, werving en pr. Alle werkzaamheden zal je zoveel als mogelijk zelfstandig uit gaan voeren, samen met een medestudent, onder supervisie van een HBO opgeleide collega van Twinkeltje.

Profiel van studenten die wij zoeken

Je bent zelfstandig, creatief, flexibel en houdt wel van een uitdaging
Je kan goed plannen, organiseren en heb affiniteit met verschillende doelgroepen ouderen en kinderen.
Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden die je nodig zal hebben bij gesprekken met zowel professionals als ouders.
Je kan je vinden in onze missie en kan dit uitdragen.
Je hebt goede kennis over de algemene ontwikkeling en spelontwikkeling van het jonge kind.
Ervaring met het werken met ouders is een pre.

Interesse?

Heb je interesse in een stageplaats bij Twinkeltje vul dan het sollicitatieformulier in en voeg je CV toe.

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Marije van Hees, coördinator Twinkteltje Opvoedondersteuning op 010 411 5043