Wie zijn de ouders bij Van Kansarm naar Kansrijk?

Armoede is iets wat iedereen kan overkomen, ongeacht je opleidingsniveau of financiële status. Vaak is het een kwestie van grote pech. En alleen door samen te werken en de juiste ondersteuning kunnen we ervoor zorgen dat armoede in Rotterdam bestreden wordt en dat gezinnen die in financiële nood zitten weer even wat adempauze krijgen. Als de grootste stress gezakt is werken we samen in kleine stappen naar een betere toekomst voor ouder(s) en kinderen.

Bekijk hier het verhaal van Behnaz; een jonge moeder met een goedlopende beautysalon. Door haar scheiding raakt ze haar salon, haar huis en sociaal netwerk kwijt. Door praktisch handelen en snelle interventies van de gezinsondersteuner is Behnaz in staat de draad weer op te pakken.

 

Bekijk hier het verhaal van Laila; een moeder met een leuke baan bij V&D. Totdat deze winkel failliet gaat. Laila komt in een nachtmerrie terecht en moet schulden maken om te overleven met haar kinderen. Samen met de gezinsondersteuner worden nu plannen gemaakt voor de toekomst waar ze samen in stapjes naar toe werken.

 

Bekijk hier het verhaal van Annemarie ; een moeder die door een aantal negatieve life events samen met haar kind op straat beland. Na een verblijf bij het Leger des Heils, komt Annemarie bij “van Kansarm naar Kansrijk” terecht. Met de hulp en motivatie van onze gezinsondersteuner werkt ze aan een structurele verandering in haar leven en aan een mooie toekomst voor zichzelf en haar dochter.

 

Doel van ons project is om de ontwikkelkansen van kinderen uit kansarme gezinnen gelijk te stellen aan die van kinderen uit “normale” gezinnen.
Voor meer interesse in dit project vul het contactformulier in of meld je aan:
Contact    Aanmelden